Viden, udvikling og samvær
4000 RoskildeVælg område
Vis underviser

Underviser

Pia Lindell Qwist
Ledige pladser

Gadens børn

Ved spørgsmål ring til 43 71 36 71

- Bliv både rørt og underholdt, når stifteren af Gadens Børn, Pia Lindell Qwist, fortæller om sit utrættelige, frivillige arbejde for de allerfattigste børn i Indien.


I 2012 tog Pia på venindetur til Indien - uden at vide, at det ville ændre hendes liv for altid!

"Jeg blev fuldstændigt rystet, da jeg så, hvor mange børn der lever på gaden - uden forældre - under de mest kummerlige forhold".

Den indiske ambassade estimerer, at der er omkring 314.700 gadebørn alene i byen Calcutta. Ud af dem arbejder ca. 50% som skrald-samlere, skopudsere, gadehandlere – og det, der er værre. De arbejder mellem 10-13 timer om dagen og er udsat for høje sundhedsrisici grundet uhygiejniske arbejds- og levevilkår. Retten til at være barn - til at lege - er stort set ikkeeksisterende.

"Det, jeg mærkede på min krop, sind og sjæl, da jeg fik svar på mine spørgsmål om deres liv på gaden, er ubeskriveligt”. Det gik op for mig hvor taknemmelige, vi burde være i Danmark. Taknemmelige for den overflod vi har- for vores hjem, mulighed for sundhedspleje, kærlighed, undervisning og så meget mere".

På vej hjem i flyveren, beslutter Pia derfor, at hun må gøre noget. Hun starter med at sælge ud af alle sine dyre tasker, tøj, sko og smykker. Det bliver startskuddet til Gadens Børn.

For syv år siden var folk reaktion på projektet, at det ikke kunne lade sig gøre - men i dag består Gadens Børn af tre skoler, en sundhedsklinik og opstart af et børnehjem. 400 børn får dagligt mad, skoleundervisning og sundhedstjek.

Hør Pias medrivende historie om have en vision - og en viljestyrke uden lige. I foredraget fortæller hun, hvordan det er at stå i et fremmed land - i fremmed storby, Calcutta, med 14 millioner indbyggere – uden at kende én eneste person. Om store kulturelle forskelle i et land, hvor myndighederne ikke er blege for at kræve bestikkelse. Men foredraget kommer også ind på de utallige livsbekræftende historier om gadebørnene, der giver livsglæde til trods for deres svære start på livet - og hvorfor det er det hele værd, selvom det koster både blod, sved, hårdt arbejde - og ikke mindst fravær på hjemmefronten.

Gå ikke glip af en fantastisk personlig fortælling om et kald om at hjælpe andre - og om at gå ”all in” uden at se sig tilbage.

Alt honorar går ubeskåret til "Gadens Børn".

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-12-2019, kl. 19:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr190457
Adresse Taastrup Kulturcenter
Poppel Allé 12
2630 Taastrup
LokaleLokale 3
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Vestegnen

Kursusdage

03-12-2019 Tirsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Niveau Alle
Målgruppe Alle

Handels- og betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.