Viden, udvikling og samvær
4000 RoskildeVælg område
Vis underviser

Underviser

Intern Guide
Ledige pladser

Energitårnet ARGO i Roskilde

Ved spørgsmål ring til 36 48 15 99

I Roskilde ligger et af Danmarks mest energivenlige forbrændingsanstalter. Faktisk er anlægget med til at anbringe Danmark i eliten af europæiske lande, når det gælder genanvendelse. Her er Danmark blandt de lande, der skiller sig markant positivt ud. Byggeriet af det imponerende, nye kraftværk er en præstation i sværvægterklassen. Både økonomisk, arkitektonisk og teknologisk. Det nye anlæg har et grundareal på 4.500 kvm og har kostet den nette sum af 1,293 milliarder kroner. For det beløb har Roskilde fået et anlæg, der omdanner uanvendeligt affald til varme og elektricitet. Det nye anlæg har en udnyttelsesgrad tæt på 100 procent og producerer både varme og elektricitet.
I anlægget anvendes kun CO2-neutralt organisk affald samt plastic der ikke kan genanvendes. Energiudnyttelse af affald erstatter dermed store mængder afbrænding af kul, olie og naturgas, hvilket naturligvis er mere skånsomt for miljøet.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 19-03-2020, kl. 15:30

Ugedag Torsdag
Holdnr35110
Adresse Energitårnet ARGO
Håndværkervej 70
4000 Roskilde
LokaleHovedindgang
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Rødovre

Kursusdage

19-03-2020 Torsdag 15:30  -  17:00

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter entré, rundvisning og foredrag i Energitårnet. Bus 123 kører lige til ARGO fra Roskilde Station. Besøget begynder med foredrag om generel affaldsbehandling samt om selve tårnet. Herefter skal vi på en spændende rundvisning i Energitårnet, hvor vi skal se ind i ovnen, forbi kontrolrummet og kigge direkte ind til det affald, der skal forarbejdes og omdannes til fjernvarme og elektricitet. Under besøget serveres der kaffe og sodavand. NB.: det er vigtigt at bære fornuftige sko, helst gerne lukkede og flade, da vi skal sikkert rundt i anlægget.

Handels- og betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Alternative kurser

Kursusnavn Ugedag Startdato Underviser

Energitårnet ARGO i Roskilde

Ledige pladser
Torsdag 19-03-2020, kl. 15:30-17:00 AOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk Arrangeret Af Pia Mengel